Kjenner du Norges ivrigste friluftsildsjel? Vet du hvem som bør vinne Den norske friluftslivsprisen? Foreslå din kandidat innen onsdag 26. mai!
Tusenvis av nordmenn er frivillige innenfor friluftslivet, og bruker av sin fritid på å legge til rette for naturopplevelser for andre. Den norske friluftslivsprisen løfter fram og feirer arbeidet de gjør, for å understreke den store samfunnsmessige betydningen friluftslivet har for folkehelsen og naturen.
Den norske friluftslivsprisen er landets høyeste utmerkelse innen friluftsliv, og er en årlig bekreftelse på at friluftslivsarbeidet blir sett og dets betydning anerkjent. Fram til og med onsdag 26. mai tar vi i mot forslag på kandidater som gjør en ekstraordinær innsats på lokalt eller nasjonalt plan.
1. Ildsjelprisen løfter frem årets ildsjel blant de som legger til rette for friluftsliv i sitt lokalmiljø.
2. Friluftslivsprisen hyller de som legger inn en ekstraordinær innsats på nasjonalt plan. Blant tidligere vinnere finner vi Leirskoleforeningen, Olav Thon, bloggerne Tursøstrene og dronning Sonja.
Foreslå din kandidat her innen onsdag 26. mai. I skjemaet blir du bedt om å fylle ut opplysninger om kandidaten. Statuttene for prisen finner du her.
Prisen deles ut innenfor en høytidelig ramme, for å sikre verdigheten som den nasjonale prisen og friluftslivet fortjener! Prisen sikrer også at ildsjelprisvinnerne får et prisbeløp av betydning som de kan bruke til sitt friluftslivsarbeid.
Har du spørsmål knyttet til nominasjonsprosessen? Ta kontakt med juryens sekretær Elin Enger via epost elin.enger11@gmail.com eller telefon 92 300 449
Fakta om Den norske friluftslivsprisen
Den norske friluftslivsprisen er Norges høyeste utmerkelse innen friluftsliv, og du kan lese mer om den her. Prisen eies av festivalen Friluftsliv for alle og paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv, som organiserer 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner med over 950 000 medlemskap og flere enn 5000 lag og foreninger.
Friluftslivsprisen hyller det tradisjonelle, enkle, allsidige friluftslivet og de som legger inn en ekstra innsats for det. Hedersprisen ærer de som gjør en innsats på nasjonalt plan, og blant tidligere vinnere finner vi blant annet Leirskoleforeningen, Olav Thon, bloggerne Tursøstre og dronning Sonja. Hedersprisen gis etter mangeårig og dedikert innsats for et arbeid som har satt tydelig spor etter seg.
Ildsjelprisen hedrer kandidater som har utmerket seg lokalt. Juryen består blant annet av stortingsrepresentanter og statsforvaltere, og prisen er tatt inn i Handlingsplanen knyttet til Stortingets Friluftslivsmelding.