En japansk studie fra 2002 har sett på viktigheten av gangbare grøntområder for eldre innbyggere i storbyer. Forfatterne analyserte en 5 års overlevelsesperiode for 3144 personer født i 1903, 1908, 1913 eller 1918, sett i forhold til omgivelsene rundt deres boliger. Resultatene fra studien viser at sannsynligheten for å overleve i 5 år, øker i… Read more »
En japansk studie fra 2002 har sett på viktigheten av gangbare grøntområder for eldre innbyggere i storbyer. Forfatterne analyserte en 5 års overlevelsesperiode for 3144 personer født i 1903, 1908, 1913 eller 1918, sett i forhold til omgivelsene rundt deres boliger. Resultatene fra studien viser at sannsynligheten for å overleve i 5 år, øker i samsvar med muligheten for å ta en spasertur nær boligen.
Studien konkluderer med at gangbare grøntområder nær boligen har en positiv innflytelse på levetiden til eldre innbyggere i storbyer, uavhengig av deres alder, kjønn, sivilstatus, funksjonsnivå og sosioøkonomisk status. Studien legger til grunn at det bør legges vekt på grønne fellesområder som er nære og gangbare når man planlegger eller gjenutviklinger tett befolkede områder. Helse-, bygg-, ingeniør- og planleggingssektoren bør samarbeide om et sunt bymiljø.
Les mer om studien her: Urban residential environments and senior citizens’ longevity in megacity areas: the importance of walkable green spaces